KOMPISSKOLAN - Pernilla Klockars

Om det hade varit jag - hur hade jag känt då?

För att förstå andra, behöver vi träna vår inlevelseförmåga. I denna workshopserie, använder vi oss av teater- och skådespelarkonstens verktyg för att prova

andra roller, iscensätta verkligheten och lära oss mer om oss själva och varandra

Om projektet

KOMPISSKOLAN lägger, på ett konkret sätt, fokus på vänskap och känslor. Hur ser en ledsen kropp ut? Kan jag se om någon är ensam? Hur känns det att vara den som varit elak? Hur mår jag, om jag är utsatt?  Och framförallt - vad kan jag göra om jag ser någon bli illa behandlad?

I KOMPISSKOLAN får deltagarna genom teaterövningar och rollspel möjlighet att skådespela, agera och fundera. De får bland annat skapa och spela upp egna forumteaterhistorier, där publiken (övriga gruppdeltagare) får i uppdrag att hitta på lösningar på olika vänskapsproblem.

Med full fart och mycket skratt testar vi hur teater kan förändra världen. Vi använder konsten för att vidga våra perspektiv, öka vår empati och bli bättre på att agera -  både som skådespelare och som vän.

Arbetet avslutas med att klassen får skriva sina egna regler - så här vill vi vara mot varandra! Målet är att skapa en tryggare och modigare grupp, med en gemensam förståelse för vikten av att vara en bra kompis.

KOMPISSKOLAN fungerar som ett praktiskt komplement till skolans likabehandlingsarbete.

Tre till fyra workshoptillfällen om 60-80 minuter (beroende på ålder och gruppstorlek).

Om utövaren

Workshopen hålls av Pernilla Klockars, drama- och teaterpedagog. Hon har över 15 års erfarenhet av arbete med barn och unga i pedagogiska projekt, med fokus på likabehandling, värdepedagogik och ickevåld. Hon är även verksam som manusförfattare och regissör för barn- och ungdomsteater.

Hemsida

Kontakt

Utövare: Pernilla Klockars

Kontaktperson: Pernilla Klockars

Telefon: 0732-59 44 30

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

Lokal med stor, fri golvyta. Ommöblerat klassrum fungerar.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen: