Hopprepsverkstad - Anders Lindberg

Vi gör hopprep av färgat garn och lättbearbetade små trädstammar. En uppskattad hantverksaktivitet som inspirerar till att hoppa rep - en suverän träning och kan lekas eller tävlas på många sätt.

Om projektet

Vi täljer handtagen av mjuka, nyfällda småstammar och använder barnanpassade redskap och verktyg. En perfekt intro i att hantera täljkniv och såg rätt och ofta en annorlunda slöjdupplevelse än i den ”vanliga” skolslöjden. För mindre barn kan vi hoppa över täljningen.
Repen görs av färgat ullgarn med hjälp en enkel ”maskin” där flera får samarbeta. Barnen brukar också ofta vilja måla handtagen.
En 'Hopprepsverkstad' kan delvis anpassas efter era önskemål och passar lika bra som skapande skola eller tex lovverksamhet på bibliotek eller annat.
På skolor tar jag oftast en klass per dag med ca 20-25 elever men vi kan också ha det under återkommande sessioner. Vi kan fokusera på långhopprep eller att alla gör sitt eget hopprep.

Att göra hopprep inspirerar till att börja hoppa eller utveckla det. Ett utmärkt tillfälle för skolan att förlänga hopprepstemat och få barnen att röra sig mer och leka tillsammans. Lära hopprepskonster i gymnastiken, räkna och skriva om tillverkningen.
Det finns många olika lekar att göra med sitt eget hopprep, eller tillsammans med långhopprep.
Vi brukar inleda med att göra ett långhopprep.
Ni får tips om olika lekar.
Läs mer på hemsidan: https://www.anderslindberg.com/barnaktiviteter

Om utövaren

Anders Lindberg slöjdar i färskt trä, ”Green Woodwork” och haft många kurser för barn, ungdomar och vuxna i och utanför skolan. Har skrivit två böcker om att slöjda i färskt trä med enkla verktyg.

Hemsida

www.anderslindberg.com

Kontakt

Utövare: Anders Lindberg

Telefon: 0706921510

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Lokalen kan vara var som helst där en arbetsyta kan skapas och bänkar och redskap placeras. Tex i ett klassrum eller bibliotek.  För reptillverkningen: en yta på ca 2x8 meter (även kortare kan funka). Tälj och målarverkstan: en öppen yta, ca 4x5 meter. Det är bra om dessa platser är separerade men i anslutning till varandra, men fungerar också att ha i samma rum. Materialkrav: Allt som behövs tas med.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Design
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt