LandArt - Anna-Karin Liedberg

En möjlighet för barn/elever att få arbeta med konstformen Land Art, att få se och uppleva naturen på ett helt nytt sätt, göra sina alldeles egna upptäckter och förstå och respektera allt som är levande.

Om projektet

Land Art är en konstform med rötter i slutet av 1960-talet fram till 1970-talets början, men fanns också som uttrycksform i svunnen tid och är nu på frammarsch i vår nutid.
Vi kommer att skapa med naturmaterial, tillföra och samla, allt som naturen kan ge oss beroende på årstid. Det kan vara jord, snö, lera, pinnar, bär, frukter mm. Vi utformar platser beroende på deras utseende och vad som växer där efter ett gemensamt taget tema. Men utan att varken störa eller förstöra. Naturen får återskapa sig själv efter att vi lämnat den.
Syftet är att uppmuntra barn till att stanna upp och iaktta naturen och stimulera fantasin. I en tid av High Tech finns även behovet av att få skapa med det mest primära materialet. Barn/elever får använda alla sina sinnen som lukt, syn smak, känsel, hörsel.
Målet är att pedagoger tillsammans med barnen/eleverna ska få egna idéer till att fortsätta skapa med naturen som utgångspunkt och få ett intresse för Land Art som en konstnärlig uttrycksform.

Om utövaren

Jag har arbetat som bildkonstnär i över 30 år med skulptur och måleri. Mina konstverk finns utplacerade på ett flertal offentliga platser. Efter mina sju års konststudier har jag även arbetat pedagogiskt på bl a högskolor men också med olika skapande skola projekt i grundskolor runtom i VG-regionen.

Hemsida

www.ateljearil.se

Kontakt

Utövare: Anna-Karin Liedberg

Telefon: 0762465335

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

närhet till vildvuxen natur

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5,6,7,8,9
Konstform: Konst
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (landartprojektjordkonstivartidx.pdf)landartprojektjordkonstivartidx.pdf770 kB