IDENTITET - vem är jag? - Anna-Karin Liedberg och Ella Kalogritsa

Frågor som vi arbetar med kretsar kring vår självbild, hur vi betraktar oss själva och varandra. Hur vill vi vara/inte vara? I denna process är konsten ett sätt att öka vår självkännedom och förstå vad som får oss att växa och må bra.

Om projektet

Vi är två konstnärer som arbetar tillsammans med helklass. Detta gör vi för att lättare kunna nå alla och för att våra möten med elever och lärare ska bli mer personliga och givande. Serien ger lärare också en möjlighet att få fortbildning och inspiration för fortsatt kreativt arbete med barnen.
I ett planeringsmöte tillsammans med lärare går vi igenom upplägget och ev. hur temat identitet kan komma in i det övriga skolarbetet under våra besök. Vi lägger upp ett schema, gör en materialinventering och köper in det som eventuellt fattas.

Materialen vi jobbar med är lera, kol och krita, gouache och färgade papper. Vi utforskar vårt yttre genom självporträtt och vårt inre i två gemensamma större collage som vi kallar plus och minusmålningar. I den ena målningen lägger vi in allt som får oss att växa och må bra och i den andra målningen allt som är negativt och får oss och vår omgivning att må dåligt.

Med konstnärligt utrycksfulla material försöker vi beskriva inte bara hur vi ser ut utan också hur vi känner oss.
Arbetet sker både individuellt och i grupp. Vi avslutar med en utvärdering för både elever och lärare.

Om utövaren

Anna-Karin Liedberg arbetar både med skulptur och måleri i olika tekniker och material.
Utbildades vid Hovedskous Målarskola i Göteborg 1979-84 och har varit verksam konstnär i Göteborg sedan dess. Vidareutbildat mig i monumental måleri, smide och brons. Jag har pedagogisk erfarenhet genom kurser och utbildningar för vuxna och barn i keramik, teckning och måleri.

Ella Kalogritsa arbetar med traditionella konstnärliga tekniker samt film och video. Min utbildning fick jag på Hovedskous Målarskola i Göteborg 1978-84. I slutet på 80-talet vidareutbildade jag mig inom film och video på Filmakademien i Göteborg, Sveriges television och på M. Binger Filminstitut Amsterdam. Jag har sedan länge arbetat pedagogiskt med barn genom bildserier och filmprojekt på skolor.

Hemsida

www.kreativskola.se

Kontakt

Utövare: Anna-Karin Liedberg och Ella Kalogritsa

Kontaktperson: Anna-Karin Liedberg

Telefon: 0762465335

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Tillsammans med lärare gör vi en materialinventering och köper in det som fattas

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16
Konstform: Konst
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (Identitet_presentation.pdf)Identitet_presentation.pdf456 kB