Dans i förskola och skola - Helena Ivarsson

Ett dansäventyr med glädje i fokus!

Om projektet

När vi dansar övar vi bland annat motorik, koordination, balans, smidighet, inlevelseförmåga och samarbete. Detta hjälper till att öka kroppsuppfattningen, gemenskapen i gruppen och att stärka självkänslan.

Lektionerna anpassas efter målgruppen och eventuella önskemål. Jag blandar gärna improvisation och inlärning av koreograferade steg till ett varierande utbud av musik. Genom improvisation tränas kreativt skapande där barnen får utforska sin egen kropps möjlighet till rörelse. De får även öva på att imitera rörelser då de får lära sig koreograferade steg och danser. Det blir både lek- och fantasifullt!

Min önskan är att barnen ska våga utmana sig själva och hitta nya sätt att uttrycka sig med kroppen. För att detta ska ske krävs en trygg och tillåtande atmosfär. Målet är att lektionerna ska vara lustfyllda och att alla ska känna att de kan dansa.

Om utövaren

Helena är utbildad danslärare på Musikhögskolan i Piteå, Luleå tekniska universitet. Hon har gått kurser i rytmik på Göteborgs universitet och är diplomerad barnyogaledare.

Hemsida

www.dansanu.se

Kontakt

Utövare: Helena Ivarsson

Telefon: 070-2972165

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

Stor lekhall eller gymnastiksal.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9
Konstform: Dans
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt