Studio Gojas Berättarverkstad - Studio Goja

Vi utforskar lusten att berätta och olika möjligheter att dela berättelser med andra.

Om projektet

Studio Goja är en kreativ verkstad för barn och barns berättelser. Tillsammans testar vi formspråk och uttryck för att göra oss hörda och synliga.

Studio Gojas berättarverkstad är en experimentell workshop som vi kan bygga specifikt för det tillfälle och den grupp barn vi möter. Syftet är att erbjuda material, inspiration och kompetens för att sätta igång barnens berättarlust. Resultatet blir en samling berättelser som till exempel kan vara i form av fanzines, kartor, film eller magasin. Det centrala i verkstan är att hitta barnens individuella arbetsprocess, formspråk och förmåga till självuttryck.

Om utövaren

Arrangemanget hålls av Studio Goja, som drivs av Ida Liffner och Marthe Roosenboom; illustratörer och utbildade barnkulturdesigners (Masterprogrammet Child Culture Design vid HDK, Göteborgs Universitet). Studio Goja arbetar med olika projekt inom barnkultur i Göteborgstrakterna med samarbetspartners som Göteborgs Stads Kulturförvaltning, Stadsbyggnadskontoret, Kultur i Väst och Trafikverket, HDK, Chalmers mm.

Studio Goja erbjuder även fristående föreläsningar som kan kombineras med en praktisk workshop för de som vill arbeta inkluderande med barn. Deltagarna får handgripliga verktyg och metoder för en lika lekfull som informativ dialog med barn och unga. Innehållet anpassas med fördel efter aktuella frågeställningar som bokare och deltagare står inför. Det kan handla om att föreläsningen bokas i sammanband med specifikt projekt eller som en del i en större utbildningssatsning. Observera att föreläsningar och workshops för vuxna inte omfattas av arrangörsstödet! Kontakta gärna Studio Goja för en bokningsförfråga.

Hemsida

www.studiogoja.se

Kontakt

Utövare: Studio Goja

Kontaktperson: Ida Liffner

Telefon för bokning: 0739833252

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

-

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9,10,11,12
Konstform: Konst,Design,Språk Litteratur
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt