En kreativ process - Pernilla Ankarberg

Att kreativiteten tillhör några få utvalda och att inspiration kommer som en blixt från klar himmel bygger på en förlegad och romantiserad bild av skapandet. Kreativitet är något var och en kan välja att medvetet öva upp. Kreativitet ryms i många fler områden än bara konsten.

Om projektet

. I projektform lär vi oss hur en kreativ process kan gå till och testar tillhörande metoder och verktyg. Vi startar med att tillsammans välja ett problem som känns angeläget. Vi utforskar ämnet, skapar idéer och visualiserar sedan vår lösning med färg, papp, plastlera, akvarell, blyerts mm. Projektet syftar till att förutom kunskap om utvecklingsprocesser, skapande och material skapa en känsla av att ”jag kan”. Med den känslan kan vi göra fler delaktiga i vår samhällsutveckling.

Läs mer på www.attagasinprocess.se

Om utövaren

Jag heter Pernilla är utbildad produktdesigner och arbetar i, med och om kreativa processer. Jag är extra förtjust i att arbeta tillsammans med barn och unga vilket jag gjort sedan 2008. Tillsammans med Kultur i väst har jag skrivit om kreativa processer i “att äga sin process” ett arbetsmaterial som går att ladda ned gratis som pdf. Det ligger till grund när jag har rollen som designpedagog i skapande projekt.

Hemsida

www.attagasinprocess.se www.ahaaadesignstudio.se

Kontakt

Utövare: Pernilla Ankarberg

Kontaktperson: Pernilla Ankarberg

Telefon: 0737-321122

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Projektor i klassrummet och elever. Allt annat ordnar jag!

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Konst,Design
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (exempelattagasinprocesssomprojekt.pdf)exempelattagasinprocesssomprojekt.pdf1553 kB