CIRKUSSKOLAN med cirkusartisten Richard Ljungman

 Sveriges enda professionella cirkusartist med lärarlegitimation! Lär dig samarbeta på ett lekfullt sätt som leder till skapande och kreativitet. Prova-på balansering, jonglering, spikmatta, snurra tallrikar, utbrytning, akrobatik och en hel del annat under ledning av en riktig cirkusartist.

Om projektet

Cirkusskolan kan börja med en kul och spännande föreställning som inspirerar barnen/ungdomarna att prova på olika cirkuskonster. Det går också att köra ett upplägg där man väver in lite showande under själva cirkusskolan. Deltagarna kan till exempel få prova på att gå på lina, vara utbrytarkungar och drottningar, balansera och jonglera. De kan också lära sig snurra tallrikar, rolla-rolla, diabolo, akrobatik och de som vågar får prova på att ligga på spikmatta. Eleverna får också träna på de cirkuskonster de tycker om mest och ibland har vi en föreställning tillsammans. Varje individ får ta del av innehållet. Alla hittar något på cirkusskolan oavsett förutsättningar.

Vi träffas vanligtvis sex gånger i helklass under 45 minuter per tillfälle, exempelvis en viss veckodag under sex veckor. Här kan deltagarna både få prova på och fördjupa sig i olika cirkusdiscipliner.

Cirkusskolan passar även på förskolan och för grundsärskolan.

Önskar ni ett annat upplägg, så går det såklart bra att ha det mer intensivt program vid till exempel tema.

Om utövaren

Richard Ljungman har tidigare arbetat som klasslärare, specialpedagog och lärare på särskolan. Richard är Sveriges enda professionella cirkusartist med lärarlegitimation. Han är med i Guinness Rekordbok 2016 och 2019 och har uppträtt för över en miljard tv-tittare världen över med sitt unika balansnummer.

Hemsida

www.cirkusskolan.se

Kontakt

Kontaktperson: Richard Ljungman

Telefon: 070-325 47 36

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Inga material eller teknikkrav. Lokalen kan var ett klassrum, rörelserum eller annat utrymme. Det går fint att ha cirkusskola om gymnastiksalen inte går att boka

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Cirkus Nycirkus
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt