Boksamtal och skrivarverkstad med Ebba Berg och Barnen i Lyckeskolan!

 

 

Boksamtal och skrivarverkstad med Ebba Berg och Barnen i Lyckeskolan!

Om projektet

Den vanligaste frågan Ebba Berg får från barn är: ”Hur gör man en bok?!” Under ett författarbesök eller en workshop vill hon gärna ge svar på den frågan. Hur en fladdrande idé i huvudet blir en färgglad bok med hårda pärmar!
Samtidigt får deltagarna också lära känna Barnen i Lyckeskolan. Hittills finns sju titlar i läsalättserien som ges ut på Olika förlag, och fler är på väg. Alla barnen har sin egen kluriga och sorglustiga historia och för varje bok får läsaren lära känna en ny klasskompis. Ebba visar hur hon och illustratören Carl Flint samarbetar och hur de har skapat karaktärerna. De samtal som följer på böckernas teman handlar om kärlek och andra livsviktiga känslor, om olika sorters familjer, om problemlösning och kommunikation. Och när vi hälsar på i Lyckeskolan befinner vi oss hela tiden i en normkreativ miljö.
Det blir också roliga och givande samtal och övningar när Ebba och barngruppen pratar om skapande, om hur vi kan använda vår fantasi och med enkla medel bygga en ny historia. I linje med att barnen i Lyckeskolan har varsin bok vill kan också deltagarna bli huvudperson i en egen bok. De får då rita och skriva en egen historia, om sig själv, om ett djur, en fantasifigur eller kanske om ett av barnen i Lyckeskolan.

 

 

Om utövaren

Ebba Berg är utbildad journalist och manusförfattare och har arbetat med böcker en stor del av sitt vuxna liv. Först som bokhandelsmedhjälpare, sedan som översättare och förlagsredaktör och nu som barnboksförfattare.

Hemsida

www.ebbaberg.se

Kontakt

Utövare: Ebba Berg

Kontaktperson: Ebba Berg

Telefon: 0739495460

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

Projektor

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen:

 

 

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9,10
Konstform: Språk Litteratur
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt