Nycirkus med Magnus Cirkusskola - Magnus Bengtsson

 

 

Konster och tricks med kroppar och objekt korsas i nycirkusens magiska värld

 

Om projektet

Vi kommer till er med en cirkusbil fylld med cirkusprylar som du under vår ledning kommer att få utforska.

Vi går igenom grundläggande tekniker för jonglering med bollar, ringar, devilsticks, diablo, tygdans, trapets, lindans, klot, akrobatik och clowneri. Det hela avslutas med en liten föreställning! Allt sker i en lekfull och kreativ anda.

Cirkusen vilar på att alla barnen blir sedda och kan utvecklas dels i sig själva och tillsammans med de andra i gruppen.
Vi som pedagoger uppmuntrar barnen att våga prova nya saker i en tillåtande miljö. " Det är bra att försöka många gånger - lyckas eller misslyckas är bara olika sidor av myntet. Gör en gång till".
Vi tror på det lustfyllda lärandet, fastnar barnet t ex för akrobatik då stimuleras detta. Inom cirkusen finns så många delar eller discipliner som balans, akrobatik, jonglering, clown etc. Barnen hittar sin grej och sedan blir allt som ett nätverk med många discipliner som kan utmynna i en föreställning. Detta kallar vi samspel inom gruppen. Samarbete och delaktighet stimuleras.
Andra saker som vi märkt med barnen är att deras självkänsla stärks med träningen. De klarar av något och dessutom få visa detta för publik. Lust och nyfikenhet stimuleras: " Jag får testa att vara cirkusartist"
När vi gör föreställningen får självklart barnen komma med egna idéer. Vi som pedagoger interagerar med barnen och skapar tillsammans. Kreativitet är en viktig ingrediens här.
Jag tror även att få göra något annorlunda under skoltid ger bättre förutsättningar även till andra ämnen. Det vanliga byggs på med något ovanligt och hjärnan får utvecklas. Många klasslärare säger att de får se barnen i ett annat ljus än i klassrummet. Andra sidor i barnen kommer fram och detta märks även i samspelet mellan barnen och deras lärare.

Om utövaren

Magnus har lång erfarenhet att arbeta med barn och ungdomar, och lär ut konsterna med mycket glädje, inspiration och med tanken att det finns något för alla att lära sig! ! Han är en uppskattad och erfaren cirkuspedagog och cirkuskonstnär.
Magnus Cirkusskola har existerat sedan 2005.

Hemsida

Kontakt

Utövare: Magnus Bengtsson

Kontaktperson: Magnus Bengtsson

Telefon: 0705827903

Telefon för bokning: 0705827903

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Stor yta gärna gymnasiksal

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen:

 

 

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Cirkus Nycirkus
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (Cirkusskola_infoblad.pdf)Cirkusskola_infoblad.pdf430 kB