Jag och mina drömmar! Green Screen Animation - Afsaneh Monemi Ångbäck

Animation är ett pedagogiskt konst- och kulturprojekt där barn ges möjlighet att utveckla sin kreativitet och språkutveckling genom att berätta med egna ord och skapa bilder film/animation och samt musik.

Om projektet

Animation är ett roligt och pedagogiskt arbetssätt som frigör en rad kreativa processer. I en basis kurs i filmskapande kommer eleverna att berätta om sina drömmar och skriva manus.
Projektets syfte är att ge kunskaper inom bild och filmiskt berättande, gestaltning och redigering. Genom att använda Green screen kan man åstadkomma speciella effekter.
Eleverna kommer att lära sig hur man skriver manus (textmanus) och berätta i form av bilder (bildmanus). Vi kommer att utifrån ungdomarnas preferenser, fotografera/filma de objekt som de behöver för att sätta sin kreativitet i rörelse. Materialet kan användas och läggas in som bakgrund till filmerna.

Om utövaren

Afsaneh Monemi-Ångbäck har en bred erfarenhet av att arbeta med barn och unga i olika projekt i förskolan och skolan. Hon har arbetat som bildpedagog/bildlärare på Lundby och Västra Hisingens kulturskola sedan 2005. Hennes specialitet är att bygga stora former i papperslera och hon har även stor praktisk erfarenhet av olika vedbränningar utomhus på skolgårdar.
Afsaneh Monemi-Ångbäck har en magisterexamen från HDK i Keramikkonst, men är även utbildad i Skulptur och måleri.
Andra relaterade utbildningar är Seriekonst & Avancerad Bildberättande (Master nivå), Samtidskonst som läromedel samt Konstnärlig gestaltning av det offentliga rummet, HDK.

Hemsida

www.afsanehmonemi.com, www.barnkonst.com

Kontakt

Utövare: Afsaneh Monemi Ångbäck

Telefon: 0704660905

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

utrustning så som kamera, dator ingår i paketet!

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Film
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt