Barnens blick - kameran som verktyg - Barnfilmskolan

I vår praktiska workshop får barnen låna varsin kamera (iPod). Genom spännande och lustfyllda kamerauppdrag närmar vi oss bildförståelsen via praktiken. Där de får upptäcka sin omvärld och dela med sig av sina upptäckter och funderingar.

Om projektet

Under workshopens olika moment/träffar kommer barnen bland annat att jobba med etiken kring att fotografera. De kommer att få testa på avstånd, perspektiv, detalj/helhet, rörelse, rum, tid, former och prepositioner. De får göra urval och förstå vikten av vara tydlig i vad man vill förmedla. Allt för att få en större förståelse för kameran som ett uttrycksmedel men också lära sig att ”läsa” både sina egna och andras bilder.

Som avslutning sätter vi ihop ett bildspel i filmform och ser på detta alla tillsammans. I vissa fall ordnas även en fotoutställning på förskolan eller andra offentliga lokaler. Eller foton samlade i någon form av publikation.

Om utövaren

Syftet med Barnfilmskolan är att barn skall få ett nytt redskap i livet. Genom kameran kan man ta sig till platser man annars inte skulle besöka. Man lär sig att samarbeta med människor man aldrig annars skulle samarbeta med. Man får ett nytt uttrycksmedel och framförallt blir tvingad att reflektera och ta beslut kring saker man gör. Vi anser att det är en demokratisk fråga om vem som skildrar vår värld; vems bilder och perspektiv som blir giltiga.

Hemsida

www.barnfilmskolan.se

Kontakt

Utövare: Barnfilmskolan

Kontaktperson: Martin Sjögren

Telefon: 0725625349

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Film
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt