Parafrasera mera- omtolkningar i lera - Helena Beverloo

Vi kommer att arbeta med parafraser och utmana både fantasin och leran genom omtolkningar. På detta sätt skapar vi vår egen variant av något tidigare välkänt och bekant.

Om projektet

Vi kommer att arbeta med parafraser och utmana både fantasin och leran genom omtolkningar. På detta sätt skapar vi vår egen variant av något tidigare välkänt och bekant. Det kan vara ett konstverk, offentligkonst i er närhet, kojan i skogen, huset vi bor i eller ett djur vi tycker om. Projektet kan även byggas upp utifrån önskemål, ni kanske har något specifikt eller extra relevant som just ni vill tematisera och utforska ur nya perspektiv.
Vi utmanar både fantasin och lerans egenskaper utifrån barnens perspektiv och egna intresse. Med våra sinnen i fokus undersöker vi lerans gränser, samtidigt som vi utvecklar finmotoriken genom att prova oss fram utifrån individens förmåga. Händerna är vår utgångspunkt, men vi nyttjar även de verktyg som finns tillgängliga t ex en gaffel eller en penna, men även klassiska lerverktyg. Ni får lära er handfasta tekniker för att kunna hantera och skapa föremål med lera och tillsammans töjer vi gränserna för vad som är möjligt med materialet.
Ni kommer att arbeta både tvådimensionellt och tredimensionellt och skapar både individuellt och tillsammans i grupp.

Om utövaren

Jag heter Helena Beverloo. I mitt konstnärliga perspektiv står utforskandet av lerans möjligheter i fokus. Att skulptera och bygga upp en egen värld med ett material som har oändliga möjligheter är fantastiskt. Jag arbetar ofta abstrakt även om min inspiration kommer från något som är mer konkret. Något som är åtkommande moment i mina arbeten är samspelet mellan olika ytor. I mitt arbete är det ofta små delar som fogas samman till det större.
Jag har en kandidatexamen, i Keramikkonst från HDK – Högskolan för design och konsthantverk i Göteborg. Jag har även studerat två år på Leksands Folkhögskolas keramiklinje. Under höstterminen 2017 och våren 2018 utbildande jag mig till atelierista – bildpedagog.

Hemsida

helenabeverloo.se

Kontakt

Utövare: Helena Beverloo

Telefon: 0762286848

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Inga speciella krav. Det är bra med tillgång till vatten i närheten.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Konst
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt