VIRKHALL - Danskompaniet Spinn

Dancehall + virkning = Virkhall

 

Om projektet

En stor virkning hänger i rummet och alla bidrar till att den växer ännu mer. Vi lämnar avtryck genom att virka och fästa färgglada trådar. Vi hittar nya ingångar, kliver över och hasar under det textila konstverket. Samtidigt samlas små och stora berättelser, livshistorier och vardagsdråpligheter in. Hur kan berättelser gestaltas i rörelse?
I mötet mellan virkning och den jamaikanska dansstilen dancehall utforskar och hittar vi tillsammans in i berättandet. Inspiration och berättelser hämtat från vardagslivet blir till rörelser och textila konstverk.

Om utövaren

DANSKOMPANIET SPINN är ett professionellt danskompani med bas i Göteborg. Vi brinner för danskonsten och för att utmana stereotyper kring vad dans är och kan vara. Det handlar om människor med olika funktionsvariationer och nya sätt att skapa och presentera danskonst. I vår värld är alla välkomna. Det handlar inte om hur många piruetter du kan göra, utan vad du vill säga med den piruett du gör. Danskompaniet Spinn erbjuder dansworkshops för olika åldrar och utifrån individens förutsättningar.

Hemsida

www.danskompanietspinn.se

Kontakt

Utövare: Danskompaniet Spinn

Kontaktperson: Veera Suvalo Grimberg +46-706-483 313 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Telefon: Malin Enberg +46 (0) 702 37 35 17

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

städad yta minst 6 x 8 meter

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

 

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Dans
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt