Serieteckning med Yvette - Yvette Gustafsson

 

 

Vad behöver man kunna för att rita serier? Det finns inga regler för serier, men sådant man kan tänka på. Jag delar med mig av det jag lärt mig under åren som serietecknare och vad jag tycker är bra att kunna; med en blandning av teckningstips och berättarkunskaper.

Om projektet

Antalet tillfällen kan varieras från 1-5, där vi fokuserar på olika saker; 1: en timme – en seriesida. 2: Hur man ritar coola gubbar (även kallat karaktärsdesign) 3: Att lära känna sin karaktär 4: Sätt fart på dina karaktärer (teckna uttrycksfullt och dynamiskt) 5: Gör egna fanzine.

Målet med kursen är att alla ska känna att det inte behöver vara svårt att berätta och rita och att alla kan rita! Syftet är att inspirera till att fortsätta använda sin egen kreativitet och att släppa omvärldens och de egna kraven på att prestera efter en given mall.

Om utövaren

Yvette Gustafsson är serietecknare och illustratör bosatt i Göteborg. Förutom Zak&Ting gör hon vetenskapsserier till Populär Astronomi och jobbar med bland andra Universeum för att mixa vetenskap med populärkultur och hon lär barn och ungdomar (och ibland även vuxna) att berätta i både ord och bild.

Hemsida

http://uvett.se

Kontakt

Utövare: Yvette Gustafsson

Kontaktperson: Yvette Gustafsson

Telefon: 073 926 05 96

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

A4-papper, blyertspennor, sudd, pennvässare, färgpennor om det finns (modell blyertspenna fast i färg), whiteboard eller blädderblock för att rita och visa.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen:

 

 

Tags: Målgrupp (år): 10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Språk Litteratur
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt