Huset där jag bor - Karl Chilcott

projekt med konstnärligt skapande, ekologi och globalt tänkande

 

Om projektet

Vi utgår från vardagen: Det vad barnen ser och upplever varje morgon och varje kväll. Huset där de bor, gatan där de går, lekplatsen där de möter sina kompisar. Vad känner barnen där? Hur förnimmer de sina hemma miljöer? Resultatet blir en liten stad som ett universum med barnens hus och hem, vägar, broar som spegelbild av barnens vardagliga liv och kulturella miljöer.

Om utövaren

Karl Chilcott är skulptör med mångårig erfarenhet av kulturpedagogiskt arbete. Projekten förenar konst, natur, ekologi och naturetik med fokus på elevernas kreativitet, globalt tänkande och eget skapande. Tillsamman med eleverna ger vi oss ut på en gemensam resa med läraren och förankring i läroplanen.
Karl Chilcotts kulturpedagogiska arbete med elever och barn inspirerar honom i sitt skapande och tänkande. Ett av Karl Chilcotts första konstprojekt med elever var att bygga en Black Box, fylla den med Livets Mening och skicka den med den svenska Polarexpeditionen Beringia till Nordpolen där den deponerades. Sedan dess har han arbetat med barn i Sverige, Norge, på Färöarna, i Frankrike, Schweiz och Australien inklusive elever med speciella behov - alltid med naturliga, ekologiska, nedbrytbara material som färsk trä, löv, stenar, grenar, enkla vattenfärger m.m. I Botaniska i Göteborg har vi byggt träd & skapad fantasistäder som konstverk.

Hemsida

www.karlchilcott-art.com

Kontakt

Utövare: Karl Chilcott

Telefon: +46704950329

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

 

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7,8,9,10,11,12
Konstform: Konst
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (karlchilcott071.pdf)karlchilcott071.pdf2186 kB