Trolla med naturen - Karl Chilcott

projekt med konstnärligt skapande, ekologi och globalt tänkande

Om projektet

Med fokus på naturens gåvor, rikedomar och rum kommer vi att känna oss som trollkarlar som själva blir förtrollade när vi skapar små konstverk ute i naturen, med bara våra händer, känslor och drömmar. Vi börjar med en liten skulptur-, trä(d)- och verktygskola, skapar oss en egen trollstav i färskt virke som innebär levande trollkraft, färgsätter och förser den med all vår fantasi samt en passande trollformel. Sedan skapar vi rena underverk ute i naturen med hjälp av grenar, kvistar, löv, blommor, stenar, sand, rötter m.m. Projektet avslutas med en utställning samt en liten dokumentation. Vi täljer, målar, skriver små texter och kanske t.o.m. dikter. Under hösten skall vi involvera årstidens gåvor som löv, kastanjer, ekollon. Under vintern snö och is följt av vårens gåvor. Att utveckla ett öppet sinne, respekt och kärlek gentemot naturen är målet.

Om utövaren

Karl Chilcott är skulptör med mångårig erfarenhet av kulturpedagogiskt arbete. Projekten förenar konst, natur, ekologi och naturetik med fokus på elevernas kreativitet, globalt tänkande och eget skapande. Tillsamman med eleverna ger vi oss ut på en gemensam resa med läraren och förankring i läroplanen.
Karl arbetar ofta med installationer i nationalparker hemmavid och runt om i världen, som The Blue Mountain i Australien, Koster Nationalpark och Snöfaell/Vatnajökull på Island. Installationer i form av snöskulpturer, land art och konstnärliga arbeten i naturen.

Hemsida

www.karlchilcott-art.com

Kontakt

Utövare: Karl Chilcott

Kontaktperson: Karl Chilcott

Telefon: +46704950329

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9,10,11,12
Konstform: Konst
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (karlchilcott071.pdf)karlchilcott071.pdf2186 kB