Pop- Up Schubert - Karin M

Klingande interaktiva och kreativa minikonserter och workshops.

Om projektet

Operasångerskan Nina Ewald och pianisten Karin M Nilsson utmanar barnen med en livesång av Franz Schubert. Beroende på tillval kan den skapande processen få besök av dansaren Pia Nordin. I Pop-Up Schubert besöker trion skolan med musik och poesi i ett skönt tempo där rytmiklekar, kroppen och rösten är redskapen. Pianot, kroppen och rösten bär de med sig. Tillsammans skapar barnen ett nytt musikverk med hjälp av the Music Minute Shaker samtidigt som den 200 år gamla poesin får en make-over. Med våra kroppar gestaltar vi dikt och ton, förutsättningslöst och lekfullt. En skapande upplevelse som gör barnen delaktiga i den klassiska kammarmusiken. Ett intensivt musikaliskt möte "in real life" i barnens vardag med inspirationen i fokus och en interaktiv introduktion till musikalisk analys.

Vi kan hoppa in i klassrummet för ett kortare besök på 25 minuter eller placera oss i en lokal med större yta i anslutning till skolan. Då blir workshopen ca 35-40 minuter.

Tillvalet ”dans” är nytt för 2019 med projektstöd från Kulturrådet.

Tillval” bild och form” kvar sedan tidigare.

Formatet är mycket flexibelt och vi har med små medel kunnat anpassa den till alla åldersgrupper.

Lyssna

Seligkeit av Franz Schubert.

Om utövaren

Karin M Nilsson, pianist och musikpedagog, har efter en lång karriär som ackompanjatör, bl.a. på Svenska Balettskolan i Göteborg, valt att fördjupa sig i Franz Schuberts sånger. Tillsammans med operasångerskan Nina Ewald, känd från Man Must Sing, skapar de program för alla åldrar för att sänka trösklarna till det finkulturella rummet. 2019 ansluter dansaren Pia Nordin, dansare i Embla Dans & Teater, som ett dansant tillskott för workshopen.

Trion fördjupade kompetens i musik och dans är en tillgång i arbetet med att tillgängliggöra den klassiska kammarmusikens minsta genre. Tillsammans utvecklar ensemblen nya uppförandeformer till en bredare publik i alla åldrar.

Hemsida

www.KarinM.se

Kontakt

Utövare: Karin M

Kontaktperson: Karin M Nilsson

Telefon: 0707-380981

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Plats för två personer och ett digitalpiano, eluttag till piano. Utrymme för deltagares egna skapande såsom bord, skolbänkar alt väggytor.Om möjligt piano på plats.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt