HUR SJUNGER SKOLAN?/HUR SJUNGER FÖRSKOLAN? - Charina Widmark

ALLA BARN KAN LÄRA SIG ATT SJUNGA! Genom sång, rörelse bild och enkel dramatisering hittar barnen sina sångröster.

 

Om projektet

ALLA BARN KAN LÄRA SIG ATT SJUNGA!

Under temat: NYANSER av känslor, väderlekar, färger och ljud, lägger vi grunden till barnens sångröster, och utvecklar deras musikaliska förmåga.Det specialskrivna sångmaterialet, vilket är åtkomligt på Spotify för både lärare och elever, förstärks med rörelser, bilder och enkel dramatisering. (Skola och förskola, samt eleverna själva kan fortsätta använda sig av materialet efter projektets slut!)

Elevernas gehör och sångteknik byggs upp genom ljudlandskap= (ljudsagor), sjunga kanons och qvod libet= (man sjunger olika visor samtidigt), samt att pröva på att leda och ta plats. Likaväl arbetar vi med att kunna inordna sig i en grupp och klang, och på det sättet skapa musik tillsammans. Projektet stimulerar också till improvisation och att våga lita på sin egen förmåga.Vidare arbetar vi också med att höra skillnad på högt och lågt, starkt och svagt, m.m.

Undervisningen har en inkluderande ram, vilket gör att den fungerar i olika typer av barngrupper, eftersom innehållet anpassas efter barnens kunskapsnivåer. Undervisningen är oftast indelad i 5 tillfällen, med en lektionslängd på 45-60 minuter. Detta projekt är också tänkt som fortbildning för skolans och förskolans personal. Se mer under fortbildning; Barn och Sång.

Om utövaren

CHARINA WIDMARK
Högskoleutbildad Sång och Musikpedagog, Musik & Kulturkonsult, Kompositör, Körledare och Sångsolist, Musikskribent, Fortbildare, Illustratör, samt mångårig erfarenhet som Kulturskolledare i Göteborg, m.m.

Hemsida

www.charinamusikkultur.com

Kontakt

Utövare: Charina Widmark

Telefon: 0703 70 79 30

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Större sal eller klassrum där man arbetar ostört, med fri och ren golvyta, samt CD-spelare, modell äldre.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7,8,9
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt