Kom igång med teckensång - Kom igång med teckensång

Att sjunga med tecken som stöd är både roligt och stimulerande och bidrar till att utveckla kommunikation, språkutveckling, musikalitet och socialt samspel.

Om projektet

Vi vill väcka intresse för teckensång hos elever och pedagoger för att få igång ett pedagogiskt arbetssätt på förskolor, grundskolor, särskolor, kulturskolor så att teckensång blir ett naturligt inslag i den dagliga verksamheten. Vi jobbar interaktivt med elever och låter alla få ta del av sång, dans, spel på rytminstrument och tecken som stöd. Vi jobbar gärna ämnesöverskridande med till exempel bild, text, kreativt skapande, rörelse. Vi vill inspirera och visa på musikens och sångens fantastiska förmåga att engagera och stimulera våra olika sinnen på samma sång. Vi besöker elevgruppen 2-4 gånger och projektet kan leda till en avslutande konsert. Vi skräddarsyr efter målgruppen och är flexibla.

Om utövaren

Kom igång med teckensång är ett hjärteprojekt som startades 2002 av Kerstin Axelsson och Margaretha Evmark och består av läromedel, konserter/föreställningar, fortbildning/workshops och skapande skola projekt. Vi har även ett eget förlag, Teckensång förlag och hemsida: www.teckensangforlag.se.

Hemsida

www.teckensangforlag.se

Kontakt

Utövare: Kom igång med teckensång

Kontaktperson: Margaretha Evmark och Kerstin Axelsson

Telefon: 0708-534409, 0707-382962

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

Lokal med tillräcklig plats för rörelse för deltagarna, ej gymnastiksal, lokal lämplig för sång, scen med mörkläggning och scen ljus vid konsert/föreställning

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5,6,7,8,9,10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Musik,Språk Litteratur,Teater Drama
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt