Krokiga krokofanter - Elias Björn och Anna-Karin Andersson

I Krokiga krokofanter får eleverna skapa fantasidjur med collage, som är en fantasieggande och spontan klipp-och-klistra-teknik. Med fokus eget skapande undersöker vi kreativitet, berättande och bildanalys.

Om projektet

Vi inleder med en kort presentation och pratar om hur man på olika sätt kan skapa roliga, vackra, fantasifulla och oväntade bildvärldar. Vi visar exempel från både historiskt viktiga konstnärer och från böcker som de flesta barn känner till, som t.ex. Alfons Åberg. Under presentationen får eleverna räcka upp handen och beskriva vad som händer i bilderna, vilket stimulerar fantasin och ger en naturlig ingång till bildanalys.

I den skapande delen får barnen göra egna fantasidjur med material vi har med oss. Barnen arbetar två och två och får mappar med bilder av djur som vi förberett. Alla arbetspar får olika djur. Vi lägger stor vikt vid att uppmuntra och utmana barnen att våga testa det oväntade. Skulle djuret t.ex. kunna ha fötter på huvudet? Hur ser det då ut när den springer?

När bilderna är färdiga får barnen skriva om sina djur. Vi har med oss formulär att fylla i och stöttar självklart de som inte kommit så långt i skrivandet. Det brukar bli många roliga, knäppa och dramatiska historier om de nya djuren som du inte visste fanns! Om ni vill kan djuren senare användas som utgångspunkt för uppgifter i framtida lektioner.

Om utövaren

Konstnärerna Elias Björn och Anna-Karin Andersson är konstnärer verksamma i Göteborg, båda utbildade vid Konsthögskolan i Bergen, Norge.

Hemsida

http://www.eliasbjorn.com

Kontakt

Utövare: Elias Björn och Anna-Karin Andersson

Kontaktperson: Elias Björn

Telefon: 0736501599

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Vi kommer till klassrummet. Behöver dator och projektor, limstift och saxar. Resten tar vi med oss.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Övrigt

Antal tillfällen:

 

 

Tags: Målgrupp (år): 5,6,7,8,9
Konstform: Konst
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (konstworkshopcollageochberattande.pdf)konstworkshopcollageochberattande.pdf1620 kB