Hur använder du Kulturterminen?

Artikelindex

Så använder du Kulturterminen

Kulturterminens utbud når du på två olika sätt. Om du redan vet ungefär vad du söker är det enklast att använda sökmotorn här till höger. Vill du ha inspiration och idéer kan du istället börja på vår startsida, där du hittar korta presentationer och länkar till evenemang som är på gång just nu. 

Här nedanför hittar du en guide med bilder och förklaringar till webbplatsens funktioner. På bilderna är funktioner och menyer markerade med siffror som får sin förklaring i texten längre ner på sidan.

För att hitta i Kulturterminens utbud är sökmotorn en viktig funktion, som har nummer 5 på bilden.

 1. Huvudmeny

Från huvudmenyn når du alla sidor i Kulturterminen. Du väljer själv den ”ingång” som passar dig bäst: för arrangörer, för pedagoger/elever /vårdnadshavare eller för utövare av barnkultur.

Fliken Hem tar dig tillbaka till startsidan, medan fliken Om visar allmän information om Kulturterminen och dess utbud. Där finner du bland annat kontaktinformation till personal på kulturförvaltningen som ansvarar för Kulturterminen samt kontaktinformation till kultursamordnare i stadsdelarna.

2. Arrangemang i fokus

Här visas arrangemang som kulturförvaltningen valt att ge en extra puff. Det kan till exempel vara en föreställning har premiär, en nytt kulturpedagogiskt projekt eller något som vi tycker är extra bra som du inte får missa.

Vill du att din verksamhet ska synas här? Kontakta oss.

 

3. Aktuellt utbud

Här ser du det aktuella utbudet i varje kategori (scenkonst, kulturpedagogiska projekt, fortbildning och filmvisning.
Klicka på kategorirubrikerna för att se alla aktuella arrangemang i respektive kategori

4. Youtube och RSS

Kulturterminen har ett eget konto på videosajten Youtube. Där lägger vi filmklipp från olika kulturarrangemang som arrangörer, utövare eller deltagare skickat till oss.
RSS (Rich Site Summary) är en prenumerationstjänst för nyheter på Kulturterminen. För att kunna använda RSS behöver du ha ett särskilt program i din mobiltelefon eller dator, en så kallad RSS-läsare. Det finns som regel inbyggt i nyare webbläsare som Safari, Mozilla Firefox och Internet Explorer.

5. Sökmotorn

Med hjälp av sökmotorn hittar du hela Kulturterminens utbud. Innan du söker anger du olika kriterier som begränsar sökresultatet. Du kan till exempel välja att bara söka efter film som passar barn i 6-årsåldern. Ju fler kriterier du anger, desto färre och mer specifika träffar kommer du att få. 

Du kan även använda rutan Sök för att söka i fritext.  

Tryck på SÖK-knappen när du gjort dina val.

Observera att du måste göra minst ett val eller skriva i ett sökord för att få upp några resultat alls