Utjämningsbidrag

Göteborgs stad subventionerar barn och ungas kulturupplevelser. Detta bland annat genom att subventionera en del av kostnaden för barnen när de tar del av utbudet av de fria grupper som finns i Göteborg genom ett utjämningsbidrag. Utjämningsbidraget nyttjas av barn och unga i Göteborgs Stad mellan 1 och 19 år oavsett skolform. ovh förelas till de fria scenkonstutövarna. Scenkonstföreställningar sker även uppsökande då de fria grupperna besöker förskolor och skolor ute i stadsdelarna.

Så fungerar utjämningsbidraget

Stadsdelen betalar biljetterna kontant eller via faktura när barngruppen eller klassen besöker en fri scenkonstgrupp, eller får besök av gruppen på förskolan eller skolan. Den fria gruppen redovisar sedan de sålda biljetterna till kulturförvaltningen, som betalar ut  utjämningsbidraget direkt till gruppen. För att en fri grupp ska bli godkänd för utjämningsbidrag behöver de ansöka om det här.

Alla grupper/artister som finns med på Kulturterminen är godkända för utjämningsbidrag.

Är du osäker på om en grupp är godkänd ? Kontakta Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.