Signalisterna - Masthuggsteatern

 Ta-ta-taaa-Ta-ta-ta-Pling! Ta-ta-Pling! Signaler och meddelanden strömmar in. Från en nyckelpiga, från en renflicka, från en vulkan och från en snigelbror i ensamt skal. Alla behöver de hjälp. Och så hörs en okänd signal långt, långt bortifrån: Är det en stjärna som sänder?! En ny arbetsdag har just börjat för Signalisterna, avdelning 415.

Om föreställningen

Ofta här i världen förstår man varann på en gång. Men ibland blir det problem, trassel, oroligt, ensamt. Då griper Signalisterna in, de är experter på kommunikation och till sin hjälp har de en fantastisk maskin.

Signalisterna är ljudäventyr och dansteater som talar till hela kroppen. Om att vilja förstå och vilja bli förstådd, sedd och älskad.

Föreställningen har tagits fram tillsammans med två klasser från Sandeklevsskolan och bygger på deras tankar och funderingar kring temat Kommunikation. Det är det tredje och avslutande steget i projektet Stafetten och spelas för förskolor och förskoleklasser.

Om gruppen

MasthuggsTeatern bildades 1992 (då med namnet En Annan Teater). Under de första åren hade vi lokaler på Tredje Långgatan och flyttade därifrån 1997 till vår nuvarande scen på Masthuggsterrassen. MasthuggsTeaterns övergripande syfte är att spela kvalitativ meningsfull teater för människor i alla åldrar. Vi vill vara en röst i det offentliga rummet och tror att konst kan förändra människors sätt att tänka och känna, och därmed världen. Vi är en medlemsstyrd teater, vilket innebär att vi har en platt organisation, där alla större beslut fattas gemensamt av medlemmarna. Beslut såväl av konstnärlig art som i mer praktiska frågor. Konstnärligt har vi genom åren vi i huvudsak rört oss längs tre spår: Berättandet, den utåtriktade lekfulla teatraliteten, gränsöverskridande blandformer.

 

 

 

Hemsida

www.masthuggsteatern.se

Kontakt

Utövare: Masthuggsteatern

Kontaktperson: Hanne Wirde

Telefon: 031 12 12 31

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

8x7 meter, 3 meter takhöjd. Mörklagt

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris:

Pris/uppsökande 9800
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-06-01 till 2020-12-18

Föreställningslängd ca 30 minuter

 

 

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5,6,7
Konstform: Teater Drama
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst