Den Lille Prinsen - Hej Opera

Den lille prinsen är en poetisk och filosofisk musiksaga för barn från 6-9 år och deras vuxna baserad på Antoine de Saint-Exupérys klassiska bok från 1943

 

Om föreställningen

”Allt började när mitt flygplan fick motorstopp och jag blev tvungen att nödlanda mitt i Saharas öken i Afrika. Det var en fråga om liv och död eftersom jag måste klara av den svåra reparationen helt ensam och jag hade bara vatten för lite mer än en vecka…
Första kvällen somnade jag i sanden, tusen mil från närmsta by. Jag kände mig så ensam… Då dök plötsligt en liten pojke upp som från ingenstans och sa med en finurlig liten röst: Var snäll och rita ett lamm åt mig!”

Så börjar berättelsen om den lille prinsen som kommit till jorden efter att han lämnat sin egen lilla planet, Asteroid B612 med hjälp av vilda flyttfåglar.

Den lille prinsen berättar för piloten om solnedgångar och sina morgonbestyr med att sota små aktiva vulkaner, det väldigt tråkiga arbetet med att rensa marken från Baobabuskar för att undvika katastrof och hur svårt det är att ta farväl av en älskad, fåfäng och hostig blomma…

Genom rymdresan passerar han ett område asteroider där det bor märkliga vuxna. En är kung som säger sig bestämma över hela universum, en annan är en högfärdig typ som bara vill få applåder och beröm och en tredje räknar och räknar stjärnor, skriver siffror på lappar för att sedan lägga dessa i en låda.
De vuxna är verkligen konstiga… tänker prinsen.

Efter att ha landat och vandrat på jorden med sina enorma vulkaner, tusentals rosor och ännu fler märkliga vuxna, känner sig prinsen så liten, ensam och övergiven tills han en dag möter en skygg och nyfiken räv. Med mycket tålamod lyckas han tämja räven och de blir de finaste vänner, men snart längtar prinsen ändå tillbaka till sin ros.
Hur ska han göra för att ta sig hem igen till sin egen asteroid, långt där borta bland stjärnorna?

Med Saint-Exupérys klassiska bilder i fokus, sjunger och berättar vi fram en saga om vänskap, förundran inför vuxenvärlden, att våga resa långt långt bort och om att längta hem.

Om gruppen

Hej Opera har producerat musikteaterföreställningar med en operaflört sedan 2011. Gruppen har tidigare gjort: Drömfabriken för barn mellan 3-6 år, Jorden Runt på 80 dagar, 7-10 år, Kallocain för högstadium/gymnasium/vuxna samt Från Jorden till Månen 7-12 år.

Hemsida

www.hejopera.se

Kontakt

Utövare: Hej Opera

Kontaktperson: Emelie Sigelius

Telefon: 0703-755295

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

4,5 x 3m spelyta golv. 3 m höjd. El 10A/16A. Mörkläggning pga bildprojektioner.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris: 120


Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-10-10 till 2018-12-14

Föreställningslängd ca 40 minuter

 

 

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9
Konstform: Musik,Teater Drama
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst