BABUMBA för nyanlända- Kulturbyrån Gira

 

 

Allsång med nyanlända

Om föreställningen

Jag och min kompis.
Går över jorden.
Himlen är blå.
Solstrålarna lyser som pilar.
Gräset är grönt.

Text: Erik Staats, 7 år

BABUMBA är en poetisk föreställning som spelas i ringform. Alla är med och skapar föreställningen där allt är möjligt och allt kan hända. Publik och musikanter sjunger, spelar och leker tillsammans, var och en utifrån sina förutsättningar.

Flera av sångtexterna är skrivna av barn på skolor i Angered. Cd & noter med sånger som ingår i föreställningen skickas ut i förväg. Klasserna kan i lugn och ro arbeta med ord och melodier på olika sätt i klassrummet; lyssna, sjunga, prata om texten, gå igenom nya ord, måla, dansa, spela, leka, dramatisera...och göra sångerna till sina egna.

Föreställningen går också att kombinera fortbildningen ”Sjung, lek och skapa”.

Om gruppen

Kulturbyrån Gira är en grupp som gör allsångsföreställningar för och med barn. Gira består av Anna Segerbrant, dans- & cirkuspedagog, attributör och maskmakare och Ewa J. Kristeberg och Åsa Ericsson, båda musiker, pedagoger och tonsättare. Gruppen har turnerat runt om i Sverige och spelat för barn på skolor, särskolor, förskolor, bibliotek, i konserthus och på sommarunderhållning. Gira arbetar även med fortbildning för pedagoger och har medverkat i ett antal olika kulturprojekt inom kulturskola, skola, särskola och förskola. Många av sångtexterna i Giras föreställningar är skrivna av barn och tonsatta av Åsa, Ewa och andra musikpedagoger. Vi har alla våra rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola där ”Allsången på Angereds Teater” spelat en stor roll i arbetet med barnen.

Hemsida

www.kulturbyran-gira.se

Kontakt

Utövare: Kulturbyrån Gira

Kontaktperson: Ewa J Kristeberg

Telefon: 0734-21 90 19

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

Aula, samlingssal eller dyl. 10 x 12 x 3 meter. Stolar till alla att ställa i ring. Mörkläggning ett krav. Eget ljus och ljud. Fri golvyta och våttorkat golv vid ankomst.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris:

Pris/uppsökande 11.000:-
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-06-12 till 2020-12-31

Föreställningslängd 40

 

 

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst