Under Regnbågen - Markatta Musikteater

 

 

Välkommen till Markattas egen TankeSmedja där vi vänder o vrider på ord o toner. Följ med på en TankeGång bland ordspråk och melodifantasier. En Rimmande Vandring i Markattas Ordförråd där allt inte är som du tror. Vi sjunger orätt-visor och rätt-visor, hemliga visor och sånger du inte trodde fanns. Och vad döljer sig egentligen i Ordförrådet? Är det någon som dansar i baktakt och bakar i framtakt? Under Regnbågen kan allt hända!

Om föreställningen

Vi vill ge vår publik en föreställning som kan vara inspiration till lek med musik och språk, till rim och ordlekar och språkliga/musikaliska fantasier men också ifrågasättande av gällande normer och värderingar– helt enkelt skapa nya ordspråk, berättelser och sånger och sätta det gamla och beprövade i ny dager i landet Under Regnbågen.
I projektet är Barns rättigheter och Likabehandling en ledstjärna – alla får plats Under Regnbågen men bilden av regnbågen kan också vara dörren till en magisk värld där allt kan hända och ställs på ända.

 

 

Om gruppen

Markatta Musikteater gör musikföreställningar för barn, fyllda med dans, rörelse & teater. Markatta har sedan 1991 turnerat runt i snart varenda vrå av Sverige avlånga land där det finns barn. Skolor, daghem, bibliotek, teatrar konserthus och festivaler – ingen scen är för liten eller för stor för ett besök av Markattorna. Sedan vår start har vi gjort ett dussintal kritikerrosade föreställningar varav fyra på uppdrag av och tillsammans med Göteborgs symfoniker och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Flera av föreställningarna har även gjorts som Barnradio på SR, och sedan givits ut på CD varav 2 har blivit Grammisnominerade (Footprint records) Markatta har även besökt Malmö Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester, Norrlandsoperan I Norge: Kristiansands Symfoniorkester och Bergens Symfoniorkester I Markatta är vi tre medlemmar Ingrid Brännström, Lotta Sjölin Cederblom och Sanna Källman Alla är frilansande musiker och skådespelare i olika andra sammanhang samt rytmikpedagoger utbildade vid Göteborgs Musikhögskola, numera Högskolan för Scen och Musik. Vi arbetar också pedagogiskt med världsmusik, rytmik och teater för barn och personal vid skolor och förskolor och i körer. Markatta har erhållit bidrag från Statens Kulturråd sedan 1995 och har framhållits som en av Sveriges mest nyskapande och främsta skapare av intressant barnkultur.

Hemsida

www.markatta.net

Kontakt

Utövare: Markatta Musikteater

Kontaktperson: Ingrid Brännström

Telefon: 0705-706478

Telefon för bokning: 0730-263969, producent Jessica Jungegård

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Scenmått: 6X5 m, Elkrav: 220V 10A,

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris: 110:-

Pris/uppsökande 12000:- för enskild/ 10000:- för påföljande. 15000:- för helgföreställning Resa inom Gbg kan tillkomma. Resa inom Gbg kan tillkomma.
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-08-13 till 2019-06-30

Föreställningslängd 45 minuter

 

 

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (underregnbagensaljblad.pdf)underregnbagensaljblad.pdf700 kB