Viv Tolerans - interaktiv världsmusikkonsert - Tetra

 

 

En färgstark konsert, med sånger på olika språk ifrån fyra väderstreck. Möt arabisk och grekisk ornamenterad sångstil, Haitipuls och nordiskt gung. Allt i TETRA:s egna arrangemang, som bygger på rytmiska vokalkomp, olika röstklanger och slagverk

Om föreställningen

Viv tolerans är en interaktiv konsert, där eleverna får vara med i sång, rytm och rörelser. Temat för konserten är toleransen och kärleken. Att se våra likheter och olikheter som en stor tillgång och rikedom. Leve toleransen och nyfikenheten!
TETRA gör en konsert som lockar alla sinnen. Scenen sveps in i vackra tyger, sjalar och magdansbälten. Med på scenen finns också alla trummorna i en halvcirkelformation. Trummor ifrån Haiti, Turkiet, Irak, Västafrika och Indien bl.a. I vår konsert har vi med sånger på många olika språk. Elever från olika länder kan känna igen sig, sin musik, sitt språk i vår konsert. Vi bygger broar mellan barnens eget språk och ”det främmande” genom att hitta på nya texter och knyta an till elevernas vardag. Eleverna sjunger ibland med på enkla ord och fraser eller klappar rytmer. Den här konserten har utarbetats från ett skapandeskolaprojekt som riktades till årskurs 6 i Göteborg. I projektet ingick både konsert och workshop med eleverna. Workshopdelen kan utformas på olika sätt utifrån önskemål och kan innehålla både sång, dans och spel.

Om gruppen

TETRA bildades 2006 och består av fyra sångerskor från Göteborg med samma lust att dela sånger med varandra. Alla har vi mångårig erfarenhet av att sjunga musik från olika folkmusikaliska traditioner. Möt arabisk och grekisk ornamenterad sångstil, Haitipuls och nordiskt gung. Allt i TETRA:s egna arrangemang, som bygger på rytmiska vokalkomp, olika röstklanger och slagverk. TETRA reser, leker och dansar med sina röster i världens sångtraditioner. Resultatet får en alldeles egen Tetranyans, med trummor, stämmor, improvisation och dans som är unikt i svenskt musikliv. I TETRA:s magiska musikvärld, möts vackra instrument och sånger på språk från olika väderstreck. TETRA fick Svenska Kyrkans kulturstipendium 2010 TETRA blev nominerade till årets grupp på Folk-och-Världsmusikgalan 2013. TETRA var också uttagna som en av 10 grupper från hela världen till röstfestivalen Polyfollia i Frankrike 2014. TETRA är Ingrid Brännström, Sanna Källman, Anna Ottertun och Maria Stellas

Hemsida

www.tetramusik.se

Kontakt

Utövare: Tetra

Kontaktperson: Ingrid Brännström

Telefon: 0705-706478

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Gymnastiksal eller samlingssal bygg-/rivtid: 1 timme/45 min Scenmått: 6X5 m, El: 220V 10A

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris:

Pris/uppsökande 12000:- för första föreställning, 10000:- för andra Resa inom Gbg kan tillkomma.
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-08-13 till 2019-06-30

Föreställningslängd 45 minuter

 

 

Tags: Målgrupp (år): 10,11,12,13
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (Vivtolerans.pdf)Vivtolerans.pdf535 kB