Det blåser på stranden - Kulturbyrån Gira

 

 

 

Ett allsångsäventyr för de små

Om föreställningen

Tidigt varje morgon går jag ner till stranden för att se om jag fått nån fisk i mitt nät.

Havet det glimmar, fiskarna simmar.

Sol ge mig tro, hav ge mig mat.

En föreställning om lyckostormar och fjärran stränder, skraja pirater och läskiga sillar, djupa hav och magiska skatter. Föreställningen bygger på sånger och på lusten att sjunga. Orden och melodierna visualiseras med en fantasifull scenografi. Cd & noter med sånger som ingår i föreställningen skickas ut i förväg. Om förskolan har vattentema passar föreställningen alldeles utmärkt.

Föreställningen går även att boka som familjeföreställning. Den går också att kombinera med personalfortbildningen "Sjung, lek och skapa".

 

 

Om gruppen

Kulturbyrån Gira är en grupp som gör allsångsföreställningar för och med barn. Gira består av Anna Segerbrant, dans- & cirkuspedagog och maskmakare och Ewa J. Kristeberg och Åsa Ericsson, båda musiker, pedagoger och tonsättare. Gruppen har turnerat runt om i Sverige och spelat för barn på skolor, särskolor, förskolor, bibliotek, i konserthus och på sommarunderhållning. Gira arbetar även med fortbildning för pedagoger och har medverkat i ett antal olika kulturprojekt inom kulturskola, skola, särskola och förskola. Många av sångtexterna i Giras föreställningar är skrivna av barn och tonsatta av Åsa, Ewa och andra musikpedagoger. Vi har alla våra rötter i den kreativa verksamheten i Angereds Kulturskola där ”Allsången på Angereds Teater” spelat en stor roll i arbetet med barnen.

Hemsida

www.kulturbyran-gira.se

Kontakt

Utövare: Kulturbyrån Gira

Kontaktperson: Ewa J Kristeberg

Telefon: 0734-21 90 19

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

Aula, samlingssal eller dyl. 4 x 4 x 3 meter. Mörkläggning ett krav. Eget ljus och ljud. Fri golvyta och våttorkat golv vid ankomst.

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris:

Pris/uppsökande 11.000:-
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-06-12 till 2020-12-31

Föreställningslängd 40

 

 

 

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5,6
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst