Det spökar i Kronhuset... - Göteborg Wind Orchestra

 

 

Spännande skolkonserter med Göteborg Wind Orchestra i Göteborgs äldsta byggnad

Om föreställningen

Kronhuset är mer än 360 år gammalt, sex våningar högt och med tjocka tegelväggar och takbjälkar. Förr i tiden förvarades vapen i huset och en gång blev Karl XI utropad till kung i Kronhuset, bara fyra år gammal, efter det att hans far Karl X gått ur tiden. Under många, många år användes Kronhuset även som kyrka. Vi som arbetar i Kronhuset kan ibland höra steg uppe från vindsvåningarna... Ibland tänds en lampa utan att någon vet varför eller så stängs en dörr helt av sig själv... Så var skulle det spöka, om inte i Kronhuset...?

De som idag vågar ta sig till Kronhuset får möta små, stora, snälla, gamla och dammiga spöken i denna spännande konsert där musiken hjälper fantasin på traven... Den skrämmande dirigenten Anders Lundin spelar vanligtvis euphonium i GWO och är en mycket uppskattad gästsolist och gästmusiker i blåsorkestrar runt om i Sverige.

Om gruppen

Göteborg Wind Orchestra är en professionell blåsorkester med långa och stolta traditioner från Göteborg Spårvägspersonals Musikkår som bildades redan år 1905. Orkestern uppträdde i många år under namnet Spårvägens Musikkår innan man 1992 blev en heltidsanställd professionell orkester och fick namnet GöteborgsMusiken. Under åren 1997-2009 framträdde orkestern även som Flygvapnets Musikkår. 2007 byttes namnet till Göteborg Wind Orchestra (GWO). Idag ger vi konserter i det vackra Kronhuset i Göteborg och i hela Västra Götaland. Varje år ger vi även ett stort antal barn- och skolkonserter, workshops och samarbeten med verksamheter i det ideella musiklivet. Att förvalta och förnya en lång blåsmusiktradition samt att inspirera både dagens och framtidens blåsmusiker ligger oss varmt om hjärtat. Orkesterns kännetecken är den musikaliska bredden och vacker homogen klang och samspelthet men även individuellt skickliga musiker av högsta klass. Göteborg Wind Orchestra har spelat in ett flertal CD-skivor av mycket hög kvalitet och totalt har dessa sålts i ca 320 000 exemplar! Göteborg Wind Orchestra är en regional kraft som stärker Göteborgs och Västra Götalands kulturliv och erbjuder musikaliska upplevelser av högsta kvalitet. Med nya initiativ tar vi blåsmusiken in i framtiden!

Hemsida

https://www.gwo.se

Kontakt

Utövare: Göteborg Wind Orchestra

Kontaktperson: Björn Samuelsson

Telefon: 0708258691

Telefon för bokning: 0317570990

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris: 30


Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-10-09 till 2018-10-12

Föreställningslängd 50 min

 

 

Tags: Målgrupp (år): 6,7,8,9,10
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Fast plats
Arrangemangstyp: Scenkonst