Movements - Stråf - Vocal Strings

 

 

STRÅF - den sjungande stråkkvartetten i en rörlig, berörande, musisk föreställning! Kropparna , instrumenten och rösterna samtalar med åhörarna och varandra.

Om föreställningen

Kvartetten ger i MOVEMENTS uttryck åt sin längtan efter ytterligare ett sceniskt språk, rörelsen och dansen. Maud Karlsson, mångkunnig dansare och koreograf från Uppsala ger inspiration, skapar möjligheter och river gränser i vad som är möjligt, för fyra sångare med stråkinstrument i handen, att gestalta.
Elise Einarsdotter, väletablerad jazzmusiker och tonsättare har komponerat speciellt för STRÅF utefter gruppmedlemmarnas personligheter och önskningar. Dessutom bidrar gruppen med en del musik, text och arrangemang. Andras alster smyger också med i ny dräkt av STRÅF.

 

 

Om gruppen

Stråf Vocal Strings alldeles speciella nisch är att den, samtidigt som den utgör en stråkkvartett också är en vokalkvartett. Medlemmarna spelar och sjunger samtidigt. Detta ger en alldeles säregen klangfärg och stämning åt den framförda musiken, en upplevelse av stråkinstrument och sång i en sällsynt symbios. Stråfs medlemmar har lång erfarenhet av sceniska musikproduktioner för barn och unga (Markatta, Big Wind, Teater Jaguar m.fl.) och strävar efter att vara fullt närvarande och lyhörd inför sin publik. Det leder till att gruppen fritt kan interagera och kommunicera med musiken. Alla fyra är eller har varit med i Amanda, den banbrytande sceniska kören från Göteborg. med Sanna Källman: Sopran, Cello, Åsa B Johansson: Alt, Violin 1, Tobias Edvardson: Tenor, Viola, Francis Shaughnessy: Bas, Violin 2

Hemsida

www.straf.se

Kontakt

Utövare: Stråf - Vocal Strings

Kontaktperson: Åsa Johansson

Telefon: 0704783232

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

scenyta 7 x 7 meter, mörkläggning

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris:


Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-08-08 till 2018-08-08

Föreställningslängd 50 min

 

 

Tags: Målgrupp (år): 10,11,12,13,14,15,16,17,18
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst