Drömskafferiet - Markatta Musikteater

Kan man drömma på dagen och kan man drömma samma dröm? Drömmer vi i färg eller svartvitt. I din egen Drömkatalog kan du samla på drömmar från förr och drömmar om framtid, drömmar som låter eller drömmer som kommer åter. Och vad händer med mardrömmarna? Välkommen in i Drömmarnas Värld tillsammans med Markatta.

Om föreställningen

Häng med Markatta in i drömmarnas värld. I vårt drömskafferi finns drömda drömmar, dansande drömmar, drömmen ingen hann med, dagdrömmar och mardrömmar så klart! Där finns också kryddiga sånger, ett paket finurliga fantasirytmer och tre stegar som kanske går ända upp till himlen. Som vanligt när man går på äventyr med Markatta, går man hem med steppande steg, ett knippe nya ramsor och sånger under armen och ett leende på läpparna! För barn och andra drömmare.

Lyssna

 

Drömskafferiet - Erk Petersén

Godis - Makadam

Monsterhalling - Makadam

 

Om gruppen

Markatta Musikteater gör musikföreställningar för barn, fyllda med dans, rörelse & teater. Markatta har sedan 1991 turnerat runt i snart varenda vrå av Sverige avlånga land där det finns barn. Skolor, daghem, bibliotek, teatrar konserthus och festivaler – ingen scen är för liten eller för stor för ett besök av Markattorna. Sedan vår start har vi gjort ett dussintal kritikerrosade föreställningar varav fyra på uppdrag av och tillsammans med Göteborgs symfoniker och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Flera av föreställningarna har även gjorts som Barnradio på SR, och sedan givits ut på CD varav 2 har blivit Grammisnominerade (Footprint records) Markatta har även besökt Malmö Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester, Norrlandsoperan I Norge: Kristiansands Symfoniorkester och Bergens Symfoniorkester I Markatta är vi tre medlemmar Ingrid Brännström, Lotta Sjölin Cederblom och Sanna Källman Alla är frilansande musiker och skådespelare i olika andra sammanhang samt rytmikpedagoger utbildade vid Göteborgs Musikhögskola, numera Högskolan för Scen och Musik. Vi arbetar också pedagogiskt med världsmusik, rytmik och teater för barn och personal vid skolor och förskolor och i körer. Markatta har erhållit bidrag från Statens Kulturråd sedan 1995 och har framhållits som en av Sveriges mest nyskapande och främsta skapare av intressant barnkultur.

Hemsida

www.markatta.net

Kontakt

Utövare: Markatta Musikteater

Kontaktperson: Ingrid Brännström

Telefon för bokning: 0730-263969, producent Jessica Jungegård

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

bygg-/rivtid: 1 timme/45 min Scenmått: 6X5 m, El: 220V 10A

Ekonomi

Pris/uppsökande 12000:- för enskild/ 10000:- för påföljande. 15000:- för helgföreställning Resa inom Gbg kan tillkomma. Resa inom Gbg kan tillkomma.
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-08-13 till 2019-06-30

Föreställningslängd 45 minuter

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5,6,7,8,9
Konstform: Musik,Teater Drama
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (dromskafferietinfo39ar.pdf)dromskafferietinfo39ar.pdf443 kB