TRE VISE KAMELER - MARKATTA MUSIKTEATER

Och det hände sig vid den tiden när dagarna blev mörkare & mörkare och nätterna längre & längre att det utgick ett påbud att hela världen skulle bjudas in till ett stort kalas för att fira solens återkomst Tre Vise Kameler gav sig av från torkan i Österlandet mot den gnistrande snön i Norden. På vägen träffade de Staffans fem hästar, Ulven, Haren och Räven som raskar. Ska de hinna fram i tid innan solen vänder?

Om föreställningen

Projektets vision är att undersöka traditioner och myter kring vårt julfirande och presentera det för barnen. Att ta fram magin och fantasin och låta ny musik möta traditionella melodier. Vi vill lyfta fram värdet av att samlas, att sjunga och dansa tillsammans. Och att fylla den mörka tiden med berättelser om vättar & knytt, om ljus&hopp. Markatta har under flera år spelat välbesökta och omtyckta föreställningar på våren i maj i den vackra Gräfsnäsgården i Slottsskogen. Vi vill nu bjuda in barn från alla stadsdelar till denna spännande miljö även under vintertid.
Syftet är att ta med barnen till den fantasi och magivärld som ligger så nära dem men som ofta glöms bort i vårt högteknologiska samhälle.
Syftet är också att undersöka begreppet tradition. När börjar en tradition? Vem äger den och vem får vara med?
Vi vill använda julens och midvintertidens berättelser för att stärka budskapet om mångfald och tolerans.
Vi vill ta med barnen in i en värld av nya klanger och ljudkällor som inspirerar till egen lek och fantasi.

Om gruppen

Markatta Musikteater gör musikföreställningar för barn, fyllda med dans, rörelse & teater. Markatta har sedan 1991 turnerat runt i snart varenda vrå av Sverige avlånga land där det finns barn. Skolor, daghem, bibliotek, teatrar konserthus och festivaler – ingen scen är för liten eller för stor för ett besök av Markattorna. Sedan vår start har vi gjort ett dussintal kritikerrosade föreställningar varav fyra på uppdrag av och tillsammans med Göteborgs symfoniker och Kungliga Filharmonikerna i Stockholm. Flera av föreställningarna har även gjorts som Barnradio på SR, och sedan givits ut på CD varav 2 har blivit Grammisnominerade och en Manifestnominerad (Footprint records) Markatta har även besökt Malmö Symfoniorkester, Norrköpings Symfoniorkester, Gävle Symfoniorkester, Norrlandsoperan I Norge: Kristiansands Symfoniorkester och Bergens Symfoniorkester I Markatta är vi tre medlemmar Ingrid Brännström, Lotta Sjölin Cederblom och Sanna Källman Alla är frilansande musiker och skådespelare i olika andra sammanhang samt rytmikpedagoger utbildade vid Göteborgs Musikhögskola, numera Högskolan för Scen och Musik. Vi arbetar också pedagogiskt med världsmusik, rytmik och teater för barn och personal vid skolor och förskolor och i körer. Markatta har erhållit bidrag från Statens Kulturråd sedan 1995 och har framhållits som en av Sveriges mest nyskapande och främsta skapare av intressant barnkultur. Markatta har genom sina medlemmar en gedigen kunskap i den skandinaviska och haitiska folkmusiktraditionen. Dessa musikområden har alltid varit en konkret inspiration till vårt musikskapande och komponerande.

Hemsida

WWW.MARKATTA.NET

{tab Kontakt}

Utövare: MARKATTA MUSIKTEATER

Kontaktperson: INGRID BRÄNNSTRÖM

Telefon: 0705706478

Telefon för bokning: Jessica Jungegård 0730-263969 Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

{tab Lokal-, material- och teknikkrav}

Scenmått: 6X5 m, Elkrav: 220V 10A,

{tab Ekonomi}

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris: 110

Pris/uppsökande 12000:- för enskild/ 10000:- för påföljande. 15000:- för helgföreställning Resa inom Gbg kan tillkomma.
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

{tab Övrigt}

Spelperiod 2018-12-05 till 2018-12-14

Föreställningslängd 45min

{/tabs

 

 

Tags: Målgrupp (år): 4,5,6,7,8,9
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Kulturpedagogiskt projekt
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (trevisekamelera42018.pdf)trevisekamelera42018.pdf571 kB