Historielyssnarna- En Musikalisk Talkshow om Sveriges Historia - GothenburgCombo

Vad sjöng man på Gustav Vasas tid? Varifrån kommer sångerna som Pippi och Emil sjunger? Vem var den där Bellman? Hur kan det komma sig att några av världens mest kända låtar är skrivna i Sverige? Visste du att det vi kallar för Svenskt idag egentligen kommer från andra delar av världen? David och Thomas spelar sig igenom historien och tar dig med på en svindlande resa: med bara två gitarrer lockar de fram allt från näverlurar, trummor och syntar till fioler och trumpeter! De landar i 1700-talet, i en fäbod i Dalarna, i ABBA:s glittriga 70-tal och mitt i vår egen samtid!

Om föreställningen

Upplägget är som en talkshow. Men med två gitarrer och ett bildspel!
Thomas och David i The Gothenburg Combo spelar sig igenom Sveriges historia och tar med eleverna på en historisk resa från medeltiden fram till idag! The Gothenburg Combo sätter musiken i ett historiskt perspektiv och visar hur allt hänger samman och hur inget av de vi idag kallar för typiskt svenskt skulle kunna existera utan möten med andra kulturer. Musiken kompletteras med ett stämningsfullt bildspel.

Utifrån succé-utställningen ”The History of Swedish Music”, (som The Gothenburg Combo skapade för The American Swedish Institute i Minneapolis i USA och som sågs av över 100 000 människor) har nu Combo skapat en underhållande, rolig och lärorik skolföreställning-och konsert om musiken i Sverige.

Om gruppen

TheGothenburgCombo är världsmästarna på gitarr (dom har, på riktigt faktiskt, vunnit världens största gitarrtävling) som förutom sina turnéer jorden runt älskar att spela för barn&unga. Med bara två akustiska gitarrer och en fantastisk scenutstrålning har de trollbundit både publik och kritiker på sina turnéer världen över: från Kina till Peru, från USA till Turkiet, från Mexico till Australien. Combo har ett speciellt intresse av att jobba med barn och ungdomar och har över åren gett över 500 skol- och förskolekonserter för ungdomar mellan 5 och 16 år främst i Sverige och Danmark men även i Finland, Norge, Estland, Tyskland och USA. Combo har en ovanligt god förmåga att kommunicera med en yngre publik på ett både lättsamt och seriöst sätt och brukar få strålande betyg av både lärare och elever. I tillägg till sin verksamhet undervisar David och Thomas också ungdomar i musik och gitarr.

Hemsida

www.gbgcombo.com

Kontakt

Utövare: GothenburgCombo

Kontaktperson: Thomas Hansy

Telefon: 0739848915

Telefon för bokning:

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Epost bokning:

Lokal-, material- och teknikkrav

spelyta 2x3 m, vanligt strömuttag

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren

Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris:

Pris/uppsökande 1 konsert 12.000+ ev resa per dag . 2 konserter, på samma ställe 14 000 per dag.
Resa inom Gbg kan tillkomma.

Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod 2018-08-23 till 2020-08-23

Föreställningslängd 40 min

 

 

Tags: Målgrupp (år): 9,10,11,12
Konstform: Musik
Arrangemangsplats: Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst