Lova! Sa Smulan - Kurage

 

- en flerspråkig danssaga för 3-6 år

 

 

Om föreställningen

Lova! säger Smulan. Men många gånger håller inte pappa vad han lovat. Som när han lovar att hon ska få precis det hon önskar i affären. Men så får hon inte den röda soffan hon vill ha. Eller som när han lovar att gunghästen i väntrummet hos doktorn är Smulans alldeles egen.

Varför lovar vuxna saker de inte kan hålla?
Varför har man spott om man inte får spottas?
Och kan man göra sådant som man egentligen inte vågar?

Moni Nilsson, författaren bakom succéböckerna om Tsatsiki har skrivit en ömsint och rolig bok för de yngre om pappalovningar och riktiga lovningar och allt som händer däremellan. Lova! sa Smulan är en dansant flerspråkig föreställning som tilltalar alla sinnen.

Om gruppen

Vi är tre konstnärliga ledare, Rebecca Alverfors, Charlotta Grimfjord Cederblad och Åsa Holtz som tillsammans gör normkritisk och feministisk scenkonst. Vi arbetar konceptuellt och varje föreställning förgrenar sig i olika kringverksamheter på teatern såsom konserter, happenings och föredrag. Kurage föds på nytt i varje projekt vi skapar. 2018 arbetar vi med det två-åriga arbetsblocket Humorn har makten där vi undersöker humorn som existensiell kraft.

Hemsida

www.hagateatern.se

 

Kontakt

Utövare: Kurage

Kontaktperson: Ida Jarlgren
Telefon: 031 - 12 66 68

Epost: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Lokal-, material- och teknikkrav

Byggtid: 90 min Rivtid: 60 min Mörkläggning: Nej. På scen/blackbox står arrangören för grundljus. Antal medverkande: 1 skådespelare, 1 tekniker Scenyta: 4m bredd x 3m djup El: Vanligt vägguttag Bärhjälp: Ej krav Arrangören står för sittplatser till publiken. Publikantal: 60 personer

Ekonomi

Pris: Kontakta utövaren
Pris på fast scen : För elever i Göteborgs stad 30 kr/ elev
Ordinarie biljettpris: 110

Pris/uppsökande Kontakta oss
Resa inom Gbg kan tillkomma.Kulturförvaltningen subventionerar uppsökande föreställningar inom Göteborgs stad med 50% av gaget. Resor och och övriga omkostnader ingår inte i subventionen.

Övrigt

Spelperiod vt 2018
Föreställningslängd 30

Tags: Målgrupp (år): 3,4,5,6
Konstform: Teater Drama
Arrangemangsplats: Fast plats,Uppsökande
Arrangemangstyp: Scenkonst
Bilagor
FilFilstorlek
Ladda ner den här filen (infobladsmulanfastscen.pdf)infobladsmulanfastscen.pdf397 kB